Δωρεάν αποστολή εντός Ελλάδος για αγορές €50 και άνω!
Παραγγελίες: 2810 336853
Shopping Cart: 0 Products

Εργαζόμενη μαμά και ευτυχισμένα παιδιά: 5 στόχοι για το 2020

Είμαι και εγώ από τις εργαζόμενες μητέρες που οι γιορτινές μέρες συνδέονται με το εορταστικό ωράριο και την κουρασμένη επιθυμία να κάνω όλο και περισσότερες δραστηριότητες με τα παιδιά μου. Μα έτσι όπως κάθομαι δίπλα στο στολισμένο δέντρο, που δεν θέλω να αποχωριστώ και μετά από δύο ολόκληρες μέρες απόλυτης χαλαρώσης με την οικογένεια, ήρθε η ώρα να θέσω πέντε βασικούς στόχους για το 2020! 

1. Περισσότερο παιχνίδι!

Το λέω κυρίως σε εμένα. Και σε σένα εργαζόμενη μανούλα που όταν γυρνάς απ’ τη δουλειά δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις στο σπίτι. Αυτή τη χρονιά θα βάλω στόχο το παιχνίδι λοιπόν. Θέλω να γυρνάω σπίτι και να αφιερώνω χρόνο στο αυθόρμητο παιχνίδι.

Είναι η στιγμή που δενόμαστε με τα μικρά μας, μπαίνουμε στον κόσμο τους, που μιλάμε τη γλώσσα τους, που καλλιεργούμε τα συναισθήματά τους. Σε αυτό θα ήθελα φέτος να επενδύσω περισσότερο 🙂

2. Βόλτα στη φύση!

Αυτές κι αν τονώνουν όλη την οικογένεια. Αυτή τη χρονιά ας δημιουργήσουμε αναμνήσεις στην εξοχή, στην παραλία, το βουνό ή ένα μικρό δασάκι. Η ενέργεια της εξοχής δίνει χαρά σε όλη την οικογένεια, ας εκμεταλλευτούμε τα ωραία τοπία μας μαζί με τα παιδιά μας.

3. Το κουμπί της αποσύνδεσης από την εργασία!

Αυτό θέλω να ανακαλύψω φέτος. Για το 2020 μεγάλος μου στόχος να μάθω να διαχωρίζω στην πράξη την εργασία από την προσωπική ζωή.

Είναι δύσκολο, πολλές φορές ακατόρθωτο, αλλά μεγάλος στόχος μου είναι να αφήνω τα εργασιακά στη θέση τους και να μπαίνω στο σπίτι μου κυρίως με το ρόλο της μαμάς και της συζύγου.

Αυτό θα ήταν ένα εξαιρετικό λιθαράκι στο οικοδόμημα των ευτυχισμένων γονιών – παιδιών. Το πόσο θα χρειαστεί να δουλέψω με τον εαυτό μου σε αυτό το ζήτημα είναι άλλο μεγάλο θέμα, ίσως σε άλλο ποστ και με τη συμβουλή ψυχολόγου!

4. Η ευτυχία των παιδιών αντανακλάται στα πρόσωπα των γονιών!

Και ανάποδα! Για το 2020 ας δώσουμε την προσοχή μας στο θετικό κλίμα στο σπίτι. Συνδέεται άμεσα με την διάθεση των παιδιών. Θέλω να ακούω τα γέλια των κοριτσιών μου, τα αστεία τους και τους χορούς τους και να γίνομαι μέρος αυτών! Οk, και εδώ θα χρειαστώ διαλογισμό! 😛

5. Χρόνος για μένα!

Ναι, φέτος θέλω χρόνο για μένα! Όλα τα παραπάνω ωραία, πώς όμως θα πραγματοποιηθούν αν δεν αισθάνομαι καλά; Το 2020 λοιπόν εύχομαι σε όλες τις μαμάδες να πετάξουμε μακριά κάθε είδους ενοχές (εξάλλου το τέλειο δεν υπάρχει), να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας αφιερώνοντας λίγο χρόνο και για μας!

Καλή χρονιά σε όλους με αισιοδοξία και δυνάμεις ενισχυμένες!

Anto*
Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε πρώτοι για νέες αφίξεις και προσφορές!